SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji Spletne trgovine kamadobono.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino kamadobono.si upravlja podjetje Klemen Lukan s.p.
Prosimo vas, da pozorno preberite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Z nakupom opravljenim v naši spletni trgovini, potrjujete da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.
Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte ponudbo izdelkov. Na voljo imate na voljo različne podstrani, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono Dodaj v košarico.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

  1. KOŠARICA: tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. Za izračun skupnega zneska pritisnite tipko Posodobi košarico.
  2. Izpolnite obvezne podatke v obrazcu s podatki o plačilu, načinih dostave in vnesite vaše podatke. Kliknete gumb Kupite sedaj.
  3. Nakup je potrjen. Vse informacije o naročilu prejmete na vaš e-mail naslov. Preverite tudi Junk Mail. Če potrditvenega sporočila niste prejeli, nas kontaktirajte na e-mail naslov: info@kamadobono.si

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • s plačilnimi karticami MasterCard in Visa na spletni strani (varna povezava) – ni na voljo
  • PO PREDRAČUNU, predračun prejmete v mail, ki ste ga navedli ob naročilu.
  • Za ostale načine plačila nas kontaktirajte

 

CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).
Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.
Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI
Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

KUPONI S POPUSTOM IN PROMOCIJSKE KODE
Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.
Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.
Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.
Spletna trgovina kamadobono.si bo navedene osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA
Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA
Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA
Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

ODSTOP OD NAROČILA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga v posest lahko odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo pri tem treba navesti razlog za svojo odločitev (43č. člen ZVPot).

 

Stroški potrošnika:

Potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena ZVPot (43č. člen ZVPot), potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena ZVPot. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Obveznost prodajalca:

Obveznost prodajalca je, da v primeru odstopa od pogodbe nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Vračilo kupnine:

Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov (3. odstavek 43d. člen ZVPot)

Način obvestila o odstopu:

Odstop od pogodbe je mogoč z obrazcem za uveljavljanje pravice do odstopa sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov.

Kliknite »TUKAJ« za nalaganje obrazca!

 

IZVNSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Klemen Lukan s.p.,Tržaška cesta 1a, 1370 Logatec skladno z določbo 3. odstavka 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Ur. l. RS, št. 81/2015; ZIsRPS) svoje naročnike, stranke in obiskovalce spletne strani obvešča, da za reševanje potrošniškega spora ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS).

Podjetje Klemen Lukan s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

KOLIČINE
Dovoljen je nakup le količin za lastno domačo uporabo ne pa tudi za potrebe nadaljnje prodaje. Akcije in prodajna ponudba je namenjena končnemu potrošniku in velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, si prodajalec pridržuje pravico do spremembe količin naročila oziroma o tem vedno predhodno obvesti potrošnika.

DOSTAVA

Naročeno blago iz naročil, prejetih na delovni dan pripravimo in odpremimo v 72 urah po prejemu plačila, tako da blago prejmete v najkrajšem možnem času. Blago pošiljamo prek podjetja Pošta Slovenije .Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.
Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja do 8 dni, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti …) podaljša.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije. Ta dodatni strošek vam Pošta Slovenije obračuna naknadno in ni zaveden na računu.
Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.
Če želite naročiti naše izdelke v Sloveniji, vendar jih želite dostaviti na območje zunaj ozemlja Republike Slovenije, prosimo, da nam pišete na elektronski naslov info@kamadobono.si.

Cenik dostave:

Teža pošiljke do 5kg: izpisano na naročilu in potrditvi

Teža pošiljke do 10kg: izpisano na naročilu in potrditvi

Teža pošiljke do 20kg: izpisano na naročilu in potrditvi

Teža pošiljke do 40kg: izpisano na naročilu in potrditvi

Teža pošiljke do 100kg: izpisano na naročilu in potrditvi

Teža pošiljke do 200kg: izpisano na naročilu in potrditvi

Osebni prevzem: BREZPLAČNO

V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vas Pošta Slovenije obvesti o neuspeli dostavi na vašo kontaktno številko, in se s kurirjem dogovorite za možen čas dostave. V primeru, da blaga ne želite prevzeti, si spletna trgovina kamadobono.si pridržuje pravico, da vam zaračuna manipulativne stroške v višini 20€.

REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. V primeru kakršnih koli reklamacij, kupec krije povratni strošek poštnine.

KOLIČINSKA REKLAMACIJA
V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na dobavnici se ne ujemata), nas mora kupec o tem najkasneje v roku 3 dni po prevzemu obvestiti na elektronski naslov info@kamadobono.si z točno obrazložitvijo razloga reklamacije.

NAPAČNO BLAGO
Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, nas mora kupec najkasneje v 3 dneh po prevzemu o napačni vsebini paketa obvestiti na elektronski naslov info@kamadobono.si z obrazložitvijo. Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina kamadobono.si kupca v najkrajšem možnem času pozove, da napačno blago vrne na naslov podjetja. Takoj po prejemu napačnega izdelka na naš naslov, bo kupcu naročen izdelek odposlan oziroma bo glede na zahtevo prejel kupnino na dani TRR račun.

REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti Gold Express d.o.o. in spletno trgovino kamadobono.si na elektronski naslov info@kamadobono.si z obrazložitivijo poškodbe. Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina kamadobono.si kupca v najkrajšem možnem času pozove, da poškodovano blago vrne na naslov podjetja. Takoj po prejemu poškodovanega izdelka na naš naslov, bomo kupcu izdelek na novo odposlali oziroma vrnili kupnino na dani TRR račun.

REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE OZIROMA PRIKRITE NAPAKE

Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova info@kamadobono.si ali po telefonu z dano obrazložitvijo, v katerem poda natančen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.
Pridržujemo si pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

  • če ugotovimo, da je neuporabnost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja,
  • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

 

Z oddajo svojega e-poštnega naslova uporabnik daje izrecno privolitev, da lahko podjetje Klemen Lukan s.p., vpisane osebne podatke obdeluje z namenom ugotavljanja uporabnikovega zanimanja za storitve in produkte.

 

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

PODATKI O PODJETJU

Klemen Lukan s.p.
Tržaška c. 1a
1370 LOGATEC
Tel: 031/218-506
Mail: info@kamadobono.si
IBAN SI56 0510 0801 5727 960 (ABANKA d.d.)
Vpis pri AJPES-u, Matična številka: 7230940000
ID za DDV:  77220536

 

PRILOGE

Obrazec za odstop od pogodbe