TEMPERATURNE STOPNJE


Image

PRIPOROČLJIVE SREDIŠČNE TEMPERATURE HRANE

Pred odstavljanjem hrane iz nad ognja (pred postrežbo mesa)



Rare
(rare)

Medium rare
(medium rare)

Medium
(medium)

Medium well
(medium well)

Well done
(well done)

Zrezki iz govedine, jagnjetine in teletine

49 (52)°C

52 (55)°C

57 (60)°C

63 (66)°C

69 (71)°C

Mleto meso govedine, jagnjetine in teletine

60 (63)°C

66 (69)°C

71 (74)°C

Svinjski zrezki

52 (55)°C

55 (57)°C

60 (63)°C

66 (69)°C

69 (71)°C

Svinjsko mleto meso

60 (63)°C

66 (69)°C

71 (74)°C

Svinjsko stegno

60 (63)°C

Svinjsko pleče

93 (93)°C

Perutnina*

71 (74)°C

Ribe, morski sadeži

Pecite toliko časa da meso postane neprosojno, čvrsto in ga je možno razdreti z vilicami.

* Piščanec, Raca, Gos, Puran. Mesa ne razrežite takoj po končanju peke. Dovolite da se sokovi v mesu enakomerno razporedijo. Čas počitka po peki je odvisen od velikosti pečenega kosa mesa in je lahko v razponu od 3 minut do 1 ure.