ZAKAJ JE PEČENO MESO TRDO IN TEŽKO ŽVEČLJIVO?

Vsi obožujemo sočno in rahlo pečeno meso! Zagotovo nihče ni ljubitelj mesa, ki je težko žvečljivo in suho. KAMADO BONO odlično ohranja temperaturo in zato pri peki sokovi ostanejo v mesu – in to je točno to, česar si želi vsak ljubitelj peke na žaru. Takšni žari so še posebno cenjeni, saj zaradi pokrova zahtevajo pri peki manj toplote. Edinstveno zasnovana oblika omogoča enakomerno kroženje zraka po celotnem žaru. Od plinskega žara ga razlikuje to, da pri plinskem žaru hrano segrevamo samo od spodaj, veliko temperature pa ostane neizkoriščene in se sprošča v zrak.


Tako edinstvena oblika KAMADO BONO žara omogoča, da se temperatura razporedi enakomerno po vsem žaru, hrana se speče hitreje in meso je občutno bolj sočno.

S peko s KAMADO BONO žarom boste zaradi sestave iz keramike in oblike, ki vam omogoča peko z zaprtim pokrovom, porabili bistveno manj oglja za dosego želene temperature.